English

Kurs under PIT i juni

Det vil bli arrangert kurs under Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival. PIT blir organisert av Grenland Friteater og er i år fra 15. - 21. juni. Se hele festivalprogrammet på www.pit.no

Workshop i sirkusferdigheter   13. - 15. juni
 
Interessen for sirkus har tatt helt av de siste åra, og mange ønsker å lære seg en eller flere disipliner. Cirkus Xanti har de med seg en usedvanlig oppegående gjeng amerikanske og kanadiske artister. Workshopen gir en unik mulighet til å lære av de beste.
 
Artistene som underviser er utdannet ved den nasjonale sirkusskolen i Canada, Ecole Nationale de Cirque, med erfaring fra kompanier som Les 7 Doigts de la Main (The 7 fingers of the Hand) og Cirque du Soleil.
 
Det vil bli undervist i grunnleggende og avansert teknikk i alle disiplinene. Hver deltager får prøve alle displiner og samtidig mulighet til å fokusere på en ferdighet spesielt. Nivået og strukturen på undervisningen vil også bli tilpasset etter ønske fra deltagerne. Workshopen avholdes i teltet og på teltområdet i Rådhusparken i sentrum av Porsgrunn.
 
Det vil bli undervist i følgende disipliner:
Akrobatikk: kinesisk påle, slakk og stram line, sjonglering, håndstående
Luftakrobatikk/aerial: Silke, tau og straps, hoop
 
Kursholdere er Anahareo White-Malone, Cory Tabinio, Louis Laprinzi Kammerer, Josh Oliver og David Bernbaum


Workshop med Stuart Lynch 16. – 21. juni

6-dagers koreografisk utviklingsprosjekt

Stuart Lynch gir sammen med sin assistent Nils Jakob Johannesen kunnskap om teknikker han benytter i arbeidet med å skape solo-, duo- eller gruppe performance.
 
Stuart Lynch fokuserer på hvordan skape en performance, og resultatene blir vist på festivalens siste dag. Workshopen byr på oppgaver og øvelser som innlemmer fysisk trening, den enkeltes ferdigheter og utvikling av selve materialet. Dette for å kunne skape muligheter for å utvikle et performance-arbeid. Gjennom samarbeidet vil deltakerne kunne overføre disse elementene til sine egne erfaringer og prosjekter. Det kan være nye eller allerede eksisterende prosjekter som ennå ikke har blitt ferdig, eller som skal omarbeides. Alt etter den enkeltes behov vil Stuart Lynch være instruktør, mentor, coach eller guide.
 
De seks dagene vil være mest relevant for utøvende performance-kunstnere og dansere og skuespillere som ønsker å utvide sine erfaringer.
 
Stuart Lynch jobber som performer, instruktør og pedagog. Han har instruert både teater- og danseproduksjoner.  I ’91 og ’92 jobbet han med Min Tanakas kompani i Japan. Han har ledet to dansekompanier; De Quincey Lynch Company i Australia, og Paradance Theatre i Danmark. Han har vært koreografisk konsulent i over 50 oppsetninger i Europa og Australia. I mai 2007 skal han lede et nytt kompani; The Perfume School.
 
Antall plasser er begrenset, og deltakerne blir valgt ut fra en søknad på eget søknadsskjema.

Påmelding til post@grenlandfriteater.com eller på tlf: 35 93 21 00. Påmeldingsfrist: 1. juni. Kursene har begrenset antall plasser. Pris: Butoh & Bodyweather: NOK. 1500 / EUR 180, Sirkusferdigheter NOK 1300 / EUR 165. Vi kan skaffe rimelig overnatting. PIT blir organisert av Grenland Friteater og er i år fra 15. - 21. juni. Se hele festivalprogrammet på www.pit.no
 

 

KONTAKT

Daglig leder:
Tove Bratten
tlf.: (+47) 23 10 09 80
tove@scenekunst.no
mob: (+47) 91 55 42 91

Faglig rådgiver:
Christina Friis
tlf.: (+47) 23 10 09 80
christina@scenekunst.no
mob: (+47) 99 00 39 29

Redaktør Sceneweb/
faglig rådgiver:

Elisabeth Leinslie
tlf.:(+47) 23 10 09 80
elisabeth.lenslie@scenekunst.no
mob: (+47) 99 16 76 27

Rådgiver:
Geir Lindahl
tlf.: (+47) 23 10 09 80
geir@scenekunst.no
mob: (+47) 48 19 17 87

FØLG OSS

Facebook

     

Scenekunst.no SceneWeb Black Box Theater Scenekunstbruket

aid=265