English

Fri Figur Festivalen 9. - 13. mai

Fri Figur Festivalen er en nasjonal figurteater festival, som arrangeres hvert annet år av UNIMA Norge, i samarbeid med Oslo Nye Teater og Sagene bydel.

TEATERFESTIVALEN FRI FIGUR!

Figurteaterfestival og seminar i Oslo 9.-13. mai! 

Vertskap for festivalen er UNIMA-Norge, Oslo Nye Teater og Bydel Sagene. Vi håper mange vil sette av disse dagene, og at festivalen alt i år blir en møteplass for figurteaterinteresserte – utøvere som publikum. Mange gleder og nye opplevelser venter oss disse dagene.

Festivalprogrammet er rikholdig, med spennvidde i innhold og uttrykk, og med forestillinger for barn, ungdom og voksne. Festivalen har fokus på norsk figurteaterkunst, men har også fått plass til gjestespill fra Tsjekkia og Spania. Under festivalen arrangerer vi i tillegg et seminar som skal belyse figurteaterkunsten, og arbeids- og utdanningsforhold i norsk figurteater.

Festivalens hovedscene er Oslo Nye Trikkestallen på Torshov. Planen er å gjøre figurteaterfestivalen til en tilbakevendende begivenhet, en biennale som i fremtiden skal alternere med Den internasjonale Figurteaterfestivalen i Kristiansand.

Vårt ønske er å skape et samlingssted for norsk figurteater, trekke figurteaterkunstnerne våre frem i lyset, ta vare på og utvikle våre tradisjoner, og samtidig vise hvilke muligheter figurteatret har som del av et moderne teateruttrykk. Festivalen synliggjør både institusjonsteatrenes og gruppenes arbeid med figurteater, og vi håper den kan være med å høyne respekten for kunstarten og dens kunstnere. Vi håper også at festivalen vil bidra til å sette offentlighetens søkelys på feltet gjennom omtaler og anmeldelser. Det er nødvendig om vi skal kunne utvikle oss videre.

Årets festival er støttet av Fritt Ord, Bydel Sagene og Fond for utøvende kunstnere. Vi takker for støtten - uten denne, ingen festival.

Se festivalpårogrammet på: www.unima.no

 

KONTAKT

Daglig leder:
Tove Bratten
tlf.: (+47) 23 10 09 80
tove@scenekunst.no
mob: (+47) 91 55 42 91

Faglig rådgiver:
Christina Friis
tlf.: (+47) 23 10 09 80
christina@scenekunst.no
mob: (+47) 99 00 39 29

Redaktør Sceneweb/
faglig rådgiver:

Elisabeth Leinslie
tlf.:(+47) 23 10 09 80
elisabeth.lenslie@scenekunst.no
mob: (+47) 99 16 76 27

Rådgiver:
Geir Lindahl
tlf.: (+47) 23 10 09 80
geir@scenekunst.no
mob: (+47) 48 19 17 87

FØLG OSS

Facebook

     

Scenekunst.no SceneWeb Black Box Theater Scenekunstbruket

aid=266