English

Årlig audition 2009

Årets Audition for unge skuespillere utdannet i utlandet vil finne sted på Nationaltheatrets Amfiscene fredag 9. oktober mellom kl. 10:00 og kl. 15:00. Søknadsfrist 10. september.

 

 

Hva:
Årlig Audition er en mulighet for nyutdannede skuespillere til å presentere seg for mange potensielle arbeidsgivere på én gang, da alle landets teatersjefer, instruktører, dramaturger, film- og TV-produsenter, castingbyråer og andre som arbeider profesjonelt med skuespillere inviteres. Årlig Audition for unge skuespillere utdannet i utlandet arrangeres hvert år av Norsk Teaterlederforum, Norsk Teater- og Orkesterforening og Norsk Skuespillerforbund.

Hvorfor:
Skuespillerstudenter i utlandet har av geografiske årsaker færre sjanser enn skuespillerstudenter ved norske skoler til å opprette kontakt med arbeidsgiversiden under studiene. Med et økende antall utenlandsstudenter oppstod behovet for et forum der teatersjefer og andre kunne presenteres for disse skuespillerne.

Kriterier:
Krav for deltakelse er treårig, praktisk skuespillerutdannelse på høyskolenivå. Ved ledig kapasitet kan yngre søkere med annen utdanning og minimum tre års profesjonell praksis som skuespiller vurderes. Man kan delta maksimum to ganger på Årlig Audition.

Rammer:
Hver deltaker får 4 minutter til rådighet, og alle står fritt til å velge hva de vil fremføre. Alle tekster må fremføres på norsk, mens sanger kan være på et valgfritt språk. Nationaltheatret stiller cd-spiller og piano til rådighet. Eventuell akkompagnatør må deltaker selv besørge.

Uttak:
Maksimalt antall deltagere er 50. Erfaringsmessig er det flere søkere enn plasser. Uttaket vil foretas av en jury bestående av representanter fra Norsk Skuespillerforbund og Norsk Teater- og Orkesterforening. Søkere med godkjent skuespillerutdanning som ikke tidligere har deltatt vil prioriteres.

Søknad:
Skuespillere som ønsker å delta, bes sende cv inneholdende nødvendig informasjon om utdanning og praksis, samt et portrettbilde (headshot) til bruk i årets program.
Søknaden sendes til: audition@skuespillerforbund.no

Søknadsfrist for deltakere er torsdag 10. september.
Alle søkere får svar på e-post senest tre uker før audition.

Publikum:
Årlig audition er kun åpen for invitert publikum. Regissører, castere eller andre arbeidsgivere som ønsker å være tilstede, kan henvende seg til Ida Willassen i Norsk Skuespillerforbund: ida(at)skuespillerforbund.no.

 

KONTAKT

Daglig leder:
Tove Bratten
tlf.: (+47) 23 10 09 80
tove@scenekunst.no
mob: (+47) 91 55 42 91

Faglig rådgiver:
Christina Friis
tlf.: (+47) 23 10 09 80
christina@scenekunst.no
mob: (+47) 99 00 39 29

Redaktør Sceneweb/
faglig rådgiver:

Elisabeth Leinslie
tlf.:(+47) 23 10 09 80
elisabeth.lenslie@scenekunst.no
mob: (+47) 99 16 76 27

Rådgiver:
Geir Lindahl
tlf.: (+47) 23 10 09 80
geir@scenekunst.no
mob: (+47) 48 19 17 87

FØLG OSS

Facebook

     

Scenekunst.no SceneWeb Black Box Theater Scenekunstbruket

aid=633