English

Nyheter

Å SAMLE SCENEKUNST
Konferanse om teaterdokumentasjon 9.-10. februar 2016

Les mer

PAHN launches a new book on German and Norwegian theatre
THE OTHER EYE Germany versus Norway: interchanging theatrical strategies

You can buy the book at PAHN, Adlibris.com or Tronsmo bookstore in Oslo.

Price NOK 198,- 
Members' price NOK 100,-

Les mer

OPEN CALL: ShaCoDa Showcase i Shanghai 2013

ShaCoDa er en tredagers showcase for samtidsdans i Shanghai, 17.- 19. oktober 2013.

Les mer

Ekstra aspirantstipend til kunst- og kulturvirksomheter i Nord-Norge og på Svalbard

Kulturrådet har inngått en samarbeidsavtale med Kulturnæringsstiftelsen SpareBank 1 Nord-Norge om et ekstra aspirantstipend for Nord-Norge og Svalbard i 2013.

Les mer

Tysk co-produksjonsfond for dans

Nationales performance netz støtter blant annet co-produksjoner for internasjonale dansekunstnere som skal produsere i Tyskland. Neste søknadsfrist er 15. april. 

Les mer

Rethink Dance - forum for dansekunst

Rethink Dance - et kunstnerstyrt forum for nyskapende dansekunst arrangeres 13.- 17. februar 2013 på henholdsvis Dramatikkens Hus og Dansens Hus i Oslo.

Les mer

Stor markering av norsk scenekunst i NYC under APAP

I samarbeid med generalkonsulatet i NYC og med støtte fra Utenriksdepartementet/ kulturseksjonen, arrangerer Danse- og teatersentrum et større internasjonalt møte under APAP 12. januar 2013. 

Les mer

Problemstillinger til 'Danseterapi' - kunstnerne møter makta

Danseinformasjonen arrangerer en ny runde i samtaleserien, og ønsker i den forbindelse innspill på tema og problemstillinger som bør diskuteres.

Les mer

Danse- og teatersentrum ønsker god jul

Vi ønsker alle en gledelig jul, og et godt nytt år!

Les mer

Brev til Oslo kommune ifht oppsigelsen av leiekontrakten på Frysja

Danse- og teatersentrum har sendt brev og bedt om at Oslo kommune reverserer oppsigelsesvedtaket på Jane Hvedings leiekontrakt av produksjonslokalene på Frysja. 

Les mer

Presenteres på internasjonal konferanse - 'Theatre Between Tradition and Contemporaneity'?

Send inn forslag til presentasjon av ditt arbeid i form av en masterklasse, forelesning, arbeidsvisning eller lignende. Konferansen arrangeres i Leitring bei Leibnitz, Østerrike 17.- 21. desember 2013.

Les mer

Midler til prosjekter i Sentral-Asia

Open Society Foundation utlyser midler til kunst- og kulturprosjekter som kan bidra til å styrke sivilsamfunnet i Sentral- Asia. Søknadsfristen er  31. juli 2013.

Les mer
Open call Sirkuslandsby 2013

Open call Sirkuslandsby 2013

Circus Xantis Sirkuslandsby festival søker forestillinger og nye ideer til turné i Norge og på Reykjavik, Island. 

Les mer

Nordics Combined under Cinars 2012

12.- 18. november er DTS tilstede sammen med åtte norske kompanier som endel av Nordics Combined under scenekunstmessen Cinars i Montréal, Canada. 

Les mer

Open call for European Contemporary Dance Festival

Via ambassden i Hellas ønsker festivalen European Contemporary Dance Festival på Kypros søknader fra tre norske kompanier.

Les mer

Søker kunstnere/ kompanier for deltagelse under APAP NYC 2013

Danse- og teatersentrum søker kunstnere/ kompanier til deltagelse under den årlige konferansen og scenekunstmessen APAP NYC, 11.-15. januar 2013. Søknadsfrist 8. november.

Les mer

Scenekunst-budsjettets taper

Statens tilskudd til scenekunst foreslås økt med 114,9 millioner kroner i 2013. Scenekunsten er dermed en av kulturbudsjettets vinnere. Men av disse 114,9 millionene er ikke mer enn 6,1 millioner, eller 5,3 prosent, tiltenkt den frie scenekunsten som dermed er scenekunstbudsjettets desiderte taper...

Les mer

Scesam - interaktive dramaturgier i scenekunst for barn søker scenekunstnere/ prosjekter

Det kunstneriske forskningsprosjektet “SceSam – interaktive dramaturgier i scenekunst for barn” søker i samarbeid med Dramatikkens hus scenekunstprosjekter som gjennom kunstnerisk praksis og refleksjon ønsker å forske i forholdet mellom barnepublikummet og scenekunsten.

Les mer

Prosjekt og turnéstøtte for samarbeidsprosjekter med Japan

Japan Foundation Europe Performing Arts grant programme 2013- 2014 gir midler til samarbeidsprosjekter mellom europeiske og japanske kunstner, institusjoner, festivaler o.l. Søknadsfrist 2. november.

Les mer

Bli presentert i video og brosjyre under CINARS i Canada.

DTS lager video og brosjyre for å presentere norske scenekunstnere/kompanier som er internasjonalt orientert. Send inn ditt materialet innen 1. oktober 2012.

Les mer

Open call for MADE IN katalogen 2013

Den nordiske MADE IN katalogen 2012 har vært en stor suksess. Nå etterlyses kompanier, kunstnere og scener som opererer internasjonalt til MADE IN 2013.

Les mer

scenic art expo norway - 2012

Velkommen til Bergen og  scenic art expo norway - 2012
Vestlandske Teatersenter er stolte over å være arrangør for den første internasjonale visningsarenaen av norsk teater for barn og unge!

Les mer

Invitasjon til idémøte og drøfting av UDs reisestøtteordning for dans og scenekunst

Utenriksdepartementet inviterer danse- og scenekunstfeltet til møte om departementets arbeid den 6. september kl. 1230- 1530.

Les mer

Seminar om tysk vs norsk teater

Lørdag 25. august kl 11-15.30 på Hovedscenen på Nationaltheatret arrangerer Nationaltheatret og DTS seminar om norsk og tysk teater. Seminaret er gratis.

Les mer

Innspill til ny handlingsplan for kultur og næring.

DTS har i dag sendt innspill til både Kulturdepartementet og Nærings- og handelsdepartementet i forbindelse med utarbeidelsen av en ny handlingsplan for kultur og næring.

Les mer

Åpent møte i forbindelse med forskning på den Kulturelle Skolesekken (DKS)

Kulturforum inviterer aktører fra de ulike kunstfeltene til åpen møte på Litteraturhuset mandag 3. september 2012 kl. 18.

Les mer

Invitasjon til idémøte og drøfting av UDs reisestøtteordning for dans og scenekunst

Utenriksdepartementet inviterer dans- og scenekunstfeltet til møte om departementets arbeid den 6. september kl. 1230- 1530. 

Les mer

God tildelingsprosent i reisestøtteordningens 3.tildeling for 2012

Utenriksdepartementets reisestøtteordning for scenekunstnere hadde svært god tildelingsprosenten i tredje tildelingsrunde 2012. Hele 19 av 21 søknader fikk innvilget tilsammen 459 000 kr.

Les mer

Søker forestilling og kompanier til CINARS

Danse- og teatersentrum søker en forestiling og flere kunstnere/ kompanier for deltagelse på biennalen CINARS i Montreal, Canada, 12.- 18. november 2012.

Les mer

Reisestøtteordningens andre tildelingsrunde i 2012

Utenriksdepartementets reisestøtte til scenekunstnere har hatt sin andre tildeling for 2012. 18 av 31 søknader ble innvilget tilsammen 519 750 kr av en søknadssum på kr 1 658 877.

Les mer

"We are more" pressemelding fra Danse- og teatersentrum

WE ARE MORE! – norske og nordiske kulturaktører spiller inn til EUs kulturprogram, Our creative Europe 2014- 2020. 

Les mer
Tittel på artikkel

Tittel på artikkel
en undertittel

Intro tekstPhasellus nec placerat nulla. Sed iaculis purus et erat facilisis blandit. Sed varius leo est, sed aliquet erat. Aliquam aliquet egestas lectus, sit amet rutrum elit interdum nec. Sed molestie feugiat arcu, ac luctus nisl imperdiet et.

Les mer

Mulighet for residency ved Watermill Center i New York.

Oppholdet ved Watermill Center 2012 er støttet av generalkonsulatet i New York. Søknadsfrist 30. mars

Les mer

Invitasjon til lansering av rapport

Telemarksforskning har arbeidet med en evaluering av UDs reisestøtteordning for kulturlivet. Denne lanseres 7. mars på Litteraturhuset i Oslo.

Les mer

Vil du være med på årets Dansens Dager?

For å være med i programmet kan du registrere ditt arrangement innen torsdag 22. mars her: www.danseinfo.no/content/view/192/119/

Les mer

Faglig rådgiver i Danse- og teatersentrum - ett års vikariat

Vår faglige rådgiver går ut i svangerskapspermisjon fra medio mai 2012. I den forbindelse søker vi hennes vikar i 100% stilling i ett år. Det er ønskelig med noe overlapping fra og med medio april 2012.

Les mer

Kjære alle fagskribenter

Vi arbeider med å gjøre et løft mhp å synliggjøre anmeldelser, kommentarer, artikler og lignende tekster om scenekunst. I den sammenheng ønsker vi kontakt med skribenter innen faget som er interessert å tilgjengeliggjøre sine tekster på Sceneweb. Ta kontakt med redaksjonen hvis du ønsker mer informasjon om dette delprosjektet. redaksjon@sceneweb.no Per 27. januar har vi skrevet samtykkeerklæring med 20 skribenter og med Aftenposten.

Prima ballerina Ingrid Lorentzen er ambassadør for årets Dansens Dager

Dansernes egen stjerne skal representere dansen denne våren. Dansens Dager-ambassadør Ingrid Lorentzen fronter et mangfoldig program på tvers av sjangre, nivå, alder og nasjonalitet. Hun mener dansen kan bevege noe i oss alle.

Les mer

TENK TEATER - et teaterteoretisk seminar

Fagutvalget for Teatervitenskap ved Universitetet i Oslo ønsker velkommen til Tenk Teater - et teaterteoretisk seminar på Black Box Teater, søndag 19.februar.

Les mer

Invitasjon til seminar om Eus kulturprogram.

Velkommen til seminar om Eus kulturprogram hos Danse- og teatersentrum! Seniorrådgiver for EUs kulturprogram i Norsk Kulturråd, Velaug Bollingmo, vil komme og presenterer de nye Eu og EØS programmene med bilaterale midler med landene; Polen, Latvia, Litauen og Tsjekkia.

Les mer

herStay søker produsent i 25 % stilling til 2 års prosjekt.

Søknadsfrist 25.1, og tiltredelse snarest.

Les mer

CINARS 2012 - showcase application.

CINARS 2012 showcase application for the Official Programming is now online. Deadline to submit showcase application is February 15, 2012.

Les mer

XVI Festival of Choreographic Miniatures - Belgrade

We would like to invite you to apply for the XVI International Festival of Choreographic Miniatures, a competition for choreographers, which will be held 10th – 12th May, 2012 at the National Theater, Belgrade, in organization of Association of Ballet Artists of Serbia.

Les mer

Søknadsfrist til ICE HOT Nordic Dance Platform 31. januar.

Til alle profesjonelle dansekunstnere/koreografer og kompanier! Vi minner om søknadsfrist til ICE HOT Nordic Dance Platform 31. januar. ICE HOT Nordic Dance Platform organiseres i Helsinki i desember 2012.

Les mer

Invitasjon til seminar om Eus kulturprogram

Velkommen til seminar om Eus kulturprogram hos Danse- og teatersentrum!

Les mer

Nordic Countries on stage in New York

For første gang presenteres teater og dans fra alle de nordiske landene i et stort samlet program under bransjetreffet APAP i New York i januar 2012.

Les mer

Høstens tildelinger i Norsk Kulturråd

Tildelingene til Fri Scenekunst er klare.

Les mer

Program for seminar

KONFRONTASJON: Myter, fordommer og klisjéer om scenekunst for barn og unge. 14.11.2011

Les mer

THEATRE IN TIMES OF CRISIS

The destruction of Dutch theatre and the new culture wars in Europe. INTERNASJONALT SEMINAR DRAMATIKKENS HUS 6. NOVEMBER 18 - 21:30.

Les mer

Scenografi! - Seminar under Meteor i Bergen.

Hva karakteriserer scenografens arbeid i dagens scenekunstfelt? Hvilke problemstillinger er scenografer opptatt av? Hvilket vokabular finnes om scenografi og scenografens rolle? Dette er noen av spørsmålene seminaret Scenografi! vil se nærmere på.

Les mer

Statsbudsjettet 2012 - Pressemelding fra Danse- og teatersentrum

Vi forventet et stramt budsjettforslag for 2012. Men slik budsjettet er innrettet, gir det grunn til en bekymring og et tankekors

Les mer

Lansering av Sceneweb-beta

Danse- og teatersentrum lanserer Sceneweb-beta fredag 7. oktober!

Les mer

Høstens tildelinger i reisestøtteordningen

Ingun Bjørnsgaard Prosjekt direkte fra premiere i Operaen til turné i Tyskland og stor norsk markering i Frankrike!

Les mer

Gratulerer på Heddaprisene!

Gratulerer til våre medlemmer Verk Produksjoner og Oslo Internasjonale Teater som på søndag fikk hver sin Heddapris! - henholdsvis for Årets forestilling og Særlig kunstnerisk innsats.

Flexible Motion FXM Experiment IV

Performance etter 2 ukers arbeidsprosess med danse­kunstnerne Øyvind Jørgensen, Inger-Reidun Olsen og billedkunstner Anna Widén. I skogen ved Sandermosen togstasjon, Maridalen i Oslo. Lørdag 27. og søndag 28. august.

Les mer

herStay er tildelt Silver Prize

i den internasjonale teaterfestivalen Pohang Bada i Syd-Korea. Danse- og teatersentrum gratulerer!

Les mer

PRODUSENTUTDANNELSE - FRIPLASS

Danse- og teatersentrum(DTS) og Norsk teater- og orkesterforening (NTO) disponerer en friplass på studiet for produksjonsledelse ved Handelshøyskolen BI. Plassen kan benyttes av en av DTSs medlemmer.

Les mer

Cirkus Xanti - Sirkuslandsby i Sarpsborg og Oslo i august

Sirkuslandsbyen er et profesjonelt visningsrom og Norges første arena for utvikling av sirkus som scenekunst. Her møtes artister for å presentere og produsere, eksperimentere og trene.

Les mer

KUNSTIKIT. Call til performance - og scenekunstnere i Norge fra WRAP

Etter lang tid med forarbeid inviterer Kunsthuset WRAP til Kunstikit, et omfattende, radikalt og landsdekkende prosjekt som byr på dogmer, gåter, ideutvekslinger, utfordringer, workshops og festivaler.

Les mer

NIE Festival vol. II

NIE og Dramatikkens hus inviterer til NIE Festival vol. II. Under festivalen kan du oppleve forestillingen KOLLAPS som vant Gullsekken 2011, samt NIE TRILOGIEN som spilles for aller siste gang i Norge.

Les mer

Workshop med The Living Theater (U.S.A)

Artistic Director for The Living Theater Judith Malina vil holde en to dagers workshop i Oslo den 15. og 16. mai. Malina grunnla teatergruppa sammen med Julian Beck i 1947.

Les mer

Innbrudd i DTS sine kontorer - mailproblemer

Det har vært innbrudd på Danse- og teatersentrum sine kontorer i helgen og serveren vår ble stjålet. Vi får ikke mail nå. Håper dette snart er i orden, men forsøk å kontakte oss på annet vis hvis det haster.

Les mer

Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival byr på 2 kurs i år

Teater og dans. Begge kursene holdes fredag 24. og lørdag 25. juni på Folkets Hus, Porsgrunn

Les mer
NIE  får Danse- og teatersentrums scenekunstpris for 2011.

NIE får Danse- og teatersentrums scenekunstpris for 2011.

Prisen deles ut under Danse- og teatersentrums Årsmøte 29 april, på Det Andre Teatret. Forestillingen "Mitt liv med Hundene" vises umiddelbart etterpå.

Les mer

Kompaniet Vinge/Müller er tildelt 12 millioner kroner

Kompaniet Vinge/Müller er tildelt 12 millioner kroner fra Norsk kulturråd over ordningen for basisfinansiering av frie scenekunstgrupper. Tilskuddet er fordelt på tre millioner kroner per år i fire år.

Les mer

TOYBOYS GOES BRUTAL/FLAWED

TOYBOYS GOES BRUTAL! Hva: En forestiling som tar oppgjør med dagliglivets konforme tilstand. Hvor: Dansens Hus, Oslo. Studioscenen Når: Onsdag 6. april til søndag 10. april kl. 19:00. OG FLAWED Hva: Et skoleeksempel på misantropiens grimme ansikt Hvor: Dansens Hus, Oslo. Hovedscenen Når: Siste forestilling 31. mars og 1 april kl. 19:00. Varighet ca 80 minutter.

Les mer

DILEMMA

Søndag den 27. mars kl 16.00 arrangerer Dansens Hus i samarbeid med Danseinformasjonen DILEMMA - en debatt om misantropi som identitetsmarkør og kulturell tendens

Les mer

Anne Enger tilbake til kulturpolitikken

Fylkesmann i østfold, Anne Enger, ble fredag utnevnt som leder for et kulturpolitisk utredningsutvalg.

Les mer

FOKUS:Løveid lørdag 19. mars kl 19.

I forbindelse med ur-premieren på "Roadkills" av Cecilie Løveid, en forestilling i skjæringspunktet mellom dans og teater, arrangerer Dramatikkens hus en fokuskveld. Kvelden innbyr til faglig og sosial mingling og belyser møtepunktene mellom ny tekst, regi og koreografi.

Les mer

Det geniale digitale
Konferanse på BI 17. Mars.

Les mer

DIALOGMØTE OM ENDRINGENE I NORSK KULTURRÅD
Mandag 21. mars 2011 kl. 15.00–16.30 Norsk kulturråd, Auditoriet

Les mer

Baktruppen gir seg
Teater, kunst og preformancegruppen Baktruppen avslutter sin virksomhet fra 1.3.2011

Les mer

Flexible Motion FXM Experiment I
Kunsthøgskolen i Oslo - Scene 6

Les mer

Gratis hiphop- og breakdance kurs for ungdom i Oslo
Dansens Hus, Oslo

Tirsdag 22. til fredag 25. februar

Les mer

Seminar om barn og dans

Satelitt - dansefestival for barn og unge presenterer i år et seminarprogram om bl.a. kunstnerisk kvalitet, struktur for produksjon, distribusjon og presentasjon, og oppstart av nordisk nettverk for dansekunst for barn og unge. 17.-19.mars i Gøteborg.

Les mer

Sceneweb vinteren 2011

Oppdatering om Sceneweb-prosjektet.

Les mer

Pocketbok om fri scenekunst i Norge

I november 2010 ga DTS ut en pocketbok om fri scenekunst i Norge. Bokens hovedinnhold er to historiske artikler skrevet av Knut Ove Arntzen og Elisabeth Leinslie. Begge artiklene er skrevet i et samtidskunstperspektiv. Boken kan fåes gratis ved henvendelse til administrasjonen.

Les mer

Ny bok om fri scenekunst

DTS har i høst produsert en pocketbok om fri scenekunst i Norge. Bokens hovedinnhold er to historiske artikler skrevet av Knut Ove Arntzen og Elisabeth Leinslie.

Les mer

TROMSØNATT

Et blikk på ny scenekunst fra nord

Les mer

DRAMATIKKENS HUS INVITERER
Erling Kittelesen fortsetter sin samtale om dramaturgi. 23.11 kl 19.00

Les mer

NIE TEATER og DRAMATIKKENS HUS søker frivillige
10-års jubileumsfestival 13.-22.1.2011

Stiftelsen NIE TEATER og DRAMATIKKENS HUS søker frivillige til NIE 10-års jubileumsfestival 13.-22.1.2011

Les mer

Danse- og teatersentrum på NORDIC SQUARE under CINARS i Montreal

Four Nordic countries - Denmark, Finland, Norway and Sweden - have joined forces for CINARS 2010, taking place in Montréal, Canada on 15-21 November. The joint Nordic exhibition booth, NORDIC SQUARE, will be a genuine hot spot for performing arts.

Les mer

Flere stemmer fra Vestlandsregionen

Hvordan skal vi få fram flere vestnorske filmskuespillere?

Les mer

DANSERISK SAMTALE I HAMMERFEST

Dansekunst globalt og lokalt - hva inspirerer kunstnerne?

Les mer

SPACE call Writers on the move

WRITERS ON THE MOVE, the training program addressed to professional writers on performing arts (journalists, trainings, theoreticians). The call will be open till November 7th 2010.

Les mer

Batsheva workshop

Batsheva Dance Company kommer til Dansens Hus, Oslo med forestillingen "Project 5" av den kjente koreografen Ohad Naharin, fredag 5. og lørdag 6. november. Naharin har utviklet et eget bevegelsesspråk "Gaga" som Norges profesjonelle dansere vil få anledning til å stifte bekjentskap med gjennom en workshop på Dansens Hus.

Les mer

Seminar under Oktoberdans 2011

"Artistic Strategies in Contemporary Dance - The Dancer as an Artist" Seminar med Ramsay Burt (UK), Rudi Laermans (Belgia), Loan Ha (Norge) og Bojana Kunst (Slovenia).

Les mer

STATSBUDSJETTET 2011

DTS oppfatter at den frie scenekunsten befinner seg i et stabilt sideleie, med noen få gledelige påplussinger, vi har fått økninger til Black Box Teater, Teaterhuset Avantgarden og Dansens hus.

Les mer

UDs reisestøtte og samarbeidsmidler til scenekunst

Høstens tildelinger fra Utenriksdepartementets reisestøtteordning for norsk scenekunst er klare. Danse- og teatersentrums fagutvalg fordelte til sammen 503 600,- kroner den 22.09.2010.

Les mer

Ny stipendordning i Oslo kommune

Ny stipendordning til kunst- og kulturformål 2010 SØKNADSFRIST 15. OKTOBER 2010

Les mer

Kompani uten offentlig støtte. Går det an?

Eget kompani - realitet eller illusjon? v/Per-Olav Sørensen. Torsdag 23. september under NonStop-festivalen i Moss

Les mer

Åpning av Oslo Kunsthall

Norgespremiere på fremførelsen av Yvonne Rainers koreografi 'Trio A' fredag 17. september.

Les mer

Festival Lab

FESTIVAL LAB is an initiative of 8 festivals in 8 countries, an intensive training programme for European festival directors and producers which combines theory and practice.

Les mer

Oslo Internasjonale Sirkusfestival

Cirkus Xanti har med støtte fra Norsk Kulturråd satset stort på en profesjonell visnings- og produksjonsarena for sirkus. Mobil Sirkuslandsby består av 3 nye sirkustelt spesielt tilpasset for produksjon og presentasjon av den nye utviklingen av dagens sirkus.

Les mer

Performing Arts Conference inviting Participants

International Conference "Performing Arts Training Today" is inviting participants - actors, directors, choreographers, dancers, performing arts educators, teachers, musicians, singers, composers, stage designers, painters, mask makers, multimedia artists, scriptwriters, playwrights, theatre critics, journalists and arts managers December 1 - 4, 2010 Retzhof Castle Leitring bei Leibnitz, Austria

Les mer

East-West-Passages Symposium

Dance and Theatre from Europe. New Impulses from the East. Symposium of the euro-scene Leipzig 2010, Berlin, in cooperation with International Theatre Institute (ITI)

Les mer

Egne publikasjoner

Fagtekster produsert av DTS finner du her.

Les mer

Invitasjon til Nordisk-Baltisk møte for produsenter innen dansefeltet

Møtet finner sted den 26. august i Gøteborg, under Gøteborg Dance and Theatre Festival. Påmelding under.

Les mer

DTS kontoret sommerstengt

DTS kontoret er stengt mellom 5. og 30. juli.

Sommerens Nyhetsbrev

Sommerens nyhetsbrev ble sendt ut i dag.

Les mer

Friplass for DTS-medlem på program for ledelse på BI

Vi tilbyr en friplass for en av våre medlemmer på programmet Ledelse av Film, TV og Scene-produksjon.

Les mer

UD-tildeling

Sommerens tildelinger fra Utenriksdepartementets reisestøtteordning for norsk scenekunst er klare. Danse- og teatersentrums fagutvalg fordelte til sammen 618 000 kroner den 23.06.2010.

Les mer

Rapport om støtteordninger for kultur som næring

I mars ble det offentliggjort en rapport som inneholder en vurdering av støtteordninger i Norsk Kulturråd og Innovasjon Norge i forhold til kultur som næring.

Les mer

Stillingsutlysning: Prosjektkoordinator Burkina Faso

Danse- og teatersentrum søker en prosjektkoordinator til avgrenset engasjement i kultursamarbeid med Burkina Faso.

Les mer

Ny rapport

Norsk Kulturråd har nå offentliggjort rapporten om basisfinansieringen for fri scenekunst.

Les mer

Frihet og forutsigbarhet

Kulturrådet inviterer til seminar i anledning evalueringen av ordningen for basisfinansiering av frie scenekunstgrupper, 27. mai i Kulturrådets lokaler på Grev Wedels plass. Påmeldingsfrist 25. mai.

Les mer

Frilansengasjement

DTS skal engasjere 1-2 frilansere knyttet til Sceneweb-prosjektet. Oppstart juni 2010. Frist 14. mai.

Les mer

No Borders II - workshops og festival

No Borders i Tampere i Finland inviterer til festival og workshop. 3.-6. august 2010

Les mer

Scenehuset ledig 21.-25. april

Scenehuset har blitt ledig denne uken fra onsdag 21. april til søndag 25. april grunnet vulkanutbruddet på Island og leietakere som ikke kommer seg til Oslo. Ta kontakt med Sindre Jacobsen på Danseinformasjonen dersom du er interessert i å leie. sindre@danseinfo.no

Call for papers

Call for papers og presentasjon for seminariet 'Performing Popular Culture - a critical discourse on art and entertainment' på Kiasma i Helsinfors, Finland i desember 2010. Deadline 20. mai 2010.

Les mer

Internasjonalt marked for katalansk scenekunst

"Come & See" er et marked for katalansk scenekunst. Markedet finner sted i Barcelona 19.-21. juli 2010.

Les mer

Ny rapport

Kunstnerisk arbeid i utøvende kunstinstitusjoner. Rapport publisert.

Les mer

Seminar: Gestalting av kjønn i teatret

Er kjønnsrollene i scenekunsten adekvat med kjønnsrollene i samfunnet? Påmelding innen 19. april.

Les mer

Workshop med Teater NIE

Teater NIE er på utkikk etter nye samarbeidspartnere, og holder i den forbindelse en workshop på Skuespillersenteret. Søknadsfrist 16. april 2010.

Les mer

Speedpitch og showcase

Norsk skuespillersenter arrangerer speedpitch og showcase under årets Frilansfestival. Påmelding innen 20. april.

Les mer

Seminar om det frie scenekunstfeltet i Trondheim

Tid: 6.-7.april, Sted: Teaterhuset Avant Garden, Påmelding innen 30. mars

Les mer

Nytt innhold på hjemmesiden vår

Vi har lagt ut utredninger fra ulike aktører som berører scenekunstfeltet på hjemmesiden vår.

Les mer

Midler til Sceneweb

DTS har fått 1 million til å fylle og oversette arkivet i Sceneweb.

Les mer

Nyhetsbrev fra DTS

Vi sendte i dag (25. mars) ut månedens nyhetsbrev.

Les mer

Vårens første tildelinger i Utenriksdepartementer reisestøtteordning for scenekunst.

Det er nå tildelt midler i første runde i 2010 for scenekunst. Det var 36 søknader til behandling, med en samlet søknadssum på 2 444 166,- Det ble fordelt NOK 663 500,- i gjestespillordningen og NOK 113 500,- til kultursamarbeid med land i sør. Samlet avsetning for 2010 er NOK 2 750 000,-

Les mer

To ledige plasser på Dans och Cirkushögskolan

Program for koreografi MA ved Dans och Cirkushögskolan i Stockholm utlyser på kort varsel to ledige plasser. Søknadsfrist 1. april, oppstart 19. april 2010.

Les mer

The writing body/ den skrivende kroppen

3 dagers workshop og seminar i Tromsø, 8. - 10. mars 2010

Les mer
kedjaUmeå

kedjaUmeå

5 norske dansekunstnere får reise og opphold dekket. Frist 7. februar.

Les mer

Bransjemarked for utøvende kunst

CINARS arrangerer internasjonalt marked for utvønde kunst. CINARS-markedet er et av verdens ledende markeder for denne bransjen. Påmeldingsfrist 26.mars 2010.

Les mer

Nyhetsbrev fra DTS

Vi sendte i dag (29. januar) ut månedens nyhetsbrev.

Les mer

UDs reisestøtteordning

Det er utnevnt nytt fagutvalg for UDs resestøtteordning. Neste søknadsfrist er 1. februar 2010.

Les mer

Utlysning - påmelding til SPACE

Den 24 januar er det frist for søknader til 'On the Move' sitt program for programmerere.

Les mer

BLACK BOX TEATER SØKER PRODUSENT - 100% stilling

Produsenten fungerer som kommunikativt og operativt bindeledd mellom teatrets adminstrasjon, tekniske avdeling og foajépersonale.

Les mer

Seminar: Forfatteren som produsent

Generator arrangerer seminar om forfatteren som produsent. Sted: Norsk Skuespillersenter. Tid: 14. januar kl.10-16. Påmelding innen 8. januar.

Les mer

STAKES, INGREDIENTS AND STRATEGIES FOR INTERNATIONAL TOURING

Danse- og teatersentrum arrangerer seminar i samarbeid med Jo Strømgren Kompani, NIE og CINARS. Registrer deg her

Les mer

Gjennomgang av internasjonal virksomhet på scenekunstfeltet

Telemarksforsking er i disse dager ferdig med en gjennomgang av UDs reisestøtteordning for scenekunst. Her kan du laste ned den endelige rapporten.

Les mer

Archauz har åpnet for søknader til 2010 AICC

The Aarhus International Choreography Competition (AICC) har nå åpnet for søknader til konkurransen i 2010.

Les mer

Konferanse: Skandinavisk blikk på barn i kunsten

Seanse - senter for kunstproduksjon arrangerer konferansen. Sted: Litteraturhuset i Oslo. Tid: mandag 7. desember 2009 kl. 9-15. Påmeldingsfrist: fredag 4. desember 2009.

Les mer

Nyhetsbrev

Meld deg på og få nyheter fra Danse- og teatersentrum

Les mer

Videodokumentasjon av forestillinger

Dokumentasjonsvideo er et effektivt markedsføringsprodukt for scenekunstverk. Her er to rimelige og gode aktører som kan tilby tjenester i alle ledd av videoproduksjonsprosessen.

Les mer

Damini House of Culture søker daglig leder

Er du glad i indisk kultur? Damini House of Culture søker daglig leder i 50 % stilling fra januar 2010 med mulighet for 70 % stilling fra august 2010.

Les mer

Statsbudsjettet 2010

13. oktober ble statsbudsjettet for 2010 lagt fram.

Les mer

Kurs i Butoh med Tadashi Endo

6.-8. november i Gamle Fredrikstad. Påmeldingsfrist 20. oktober.

Les mer

Seminar: Dramatikk på landets største scenekunstarena

Seminaret ønsker å belyse scenetekstforfatterens rolle i forestillinger rettet mot barn og unge innenfor Den kulturelle skolesekken.

Les mer

Lokalt kulturliv i endring - Norsk kulturråds årskonferanse 2009

Kulturrådet ønsker velkommen til årets konferanse, som arrangeres den 18.-19. november i Arendal kulturhus.

Les mer

30 norske kunstnere til italiensk teaterfestival

Intercity Festival i Firenze setter i år blikket mot Oslo. Fra 25. september til 29.oktober skal norske kunstnere vise forestillinger, holde lesninger og vise norsk film. Det er sjelden norsk scenekunst presenteres samlet internasjonalt på denne måten.

Les mer

Utstilling om scenekunst i Oslo

Utstillingen "I rampelyset" - scenekunst i Oslo fram til i dag åpnet på Bymuseet 17.juni 2009.

Les mer

Internasjonal konkurranse for koreografer

Sergei Diaghilev International Association for the Promotion of Choreographic Art arrangerer i år den 4. "International Sergei Diaghilev Competition of Choreographic Art". Frist 30. oktober 2009.

Les mer

Høringssvar om støtteordninger for fri scenekunst

I september sendte Norsk teater- og orkesterforening, Norsk scenekunstbruk og Danse- og teatersentrum inn et samlet høringssvar vedr. Forskrift om støtteordningen for fri scenekunst. Les høringssvaret her.

Les mer

Debatt: Samtidsfestivalen 2009

Diskusjon mellom regissør/auteur Tore Vagn Lid, Nationaltheatrets sjef Hanne Tømta, Eirik Stubø med flere. Litteraturhuset, Oslo, 11. september kl. 19.

Les mer

Boklansering og BAKSNAKK

Lansering av ny bok om Baktruppen og BAKSNAKK på Litteraturhuset, Oslo, 11. september kl. 18.

Les mer

Seminar

- om om dokumentasjon av performancekunst og performative foto. Fritt Ords hus i Oslo, fredag 11. sept. Påmelding innen 5. september.

Les mer

Method Acting med Robert Castle

MASTERCLASS I METHOD ACTING MED ROBERT CASTLE 2.-13. november i Oslo. Søknadsfrist 4.september.

Les mer

Kurs i stemme-, pust- og bevegelsesteknikker

Med sang- og stemmepedagog Kristin Groven Holmboe og skuespiller Jarl Flaaten Bjørk. Fredag 18. september, kl 9 - 15, Resonance Sørkedalsveien 10A. Meld deg på nå.

Les mer

Reisen til barnescenen
- et seminar om dramatikk for barn

Les mer

Workshop for søkere

Norsk kulturråd inviterer til kurs for de som søker EUs kulturprogram til søknadsfristen 1. oktober i år. Vi går trinn for trinn gjennom det nye elektroniske søknadsskjemaet som ble introdusert i år og gir viktige tips til søknadsprosessen. Onsdag 3. september, Norsk Kulturråd. Påmelding innen 28. august.

Les mer

Generator søker skuespillere. Søknadsfrist 14.august.

Generator er et forum for scenekunstnere som vil jobbe praktisk med utforskning og utvikling av ny scenetekst. Skuespillere søkes til verksteder i uke 35 (24.-28.8) og uke 36 (31.8.-4.9.)

Les mer

Skien International Ibsen Conference

Skien International Ibsen Conference 2009 is heldt on the 10th and 11th of September 2009 at Ibsenhuset, Skien, Norway. The theme of the conference is The Artist Post Mortem - Managing Artistic Heritage.

Les mer

Årlig audition 2009

Årets Audition for unge skuespillere utdannet i utlandet vil finne sted på Nationaltheatrets Amfiscene fredag 9. oktober mellom kl. 10:00 og kl. 15:00. Søknadsfrist 10. september.

Les mer

Seminar: Festivaler som nettverksarena

Chateau Neuf, Oslo, 15.september. Påmelding innen 7. september.

Les mer

Infomøte: Hvordan søke nordisk kulturstøtte?

Gamle Logen , Oslo, 19. august. Påmeldingsfrist 15. august.

Les mer

God Sommer!

Administrasjonen i Danse- og teatersentrum har nå tatt sommerferie. Vi ønsker alle en riktig avslappende og deilig sommer og gleder oss til en spennende høst!

Kulturutvekslingsfondets midler til polsk-norsk kultursamarbeid

Kulturutvekslingsfondet med Polen er økt med 5,5 millioner euro til formidable 10 millioner euro! Søknadsfrist 28. august.

Les mer

Nytt nettsted - www.kunstløftet.no

Tirsdag 10. juni lanserte Kunstløftet sin nye nettside

Les mer

Oppdagelsesferd i Deichmanske Grünerløkka søker performere/skuespillere/dansere

Audition/arbeidsgruppe finner sted i Oslo i uke 26. ”Deichmans komplott” vil trenge skuespillere for prøver i august/september og forestillinger i oktober 2009.

Les mer

No Borders Festival

Møteplass for det frie scenekunstfeltet i Helsinki fra 20-24 august.

Les mer

Oversikt over frister og aktuelle programmer

Se oversikt over aktuelle frister samlet av Circostrada nettverket

Les mer

Circus Interviews

Driven by Orit Nevo, The Contemporary Circus Initiative proposes a series of interviews with personalities from the circus of today, that will be available on Internet: Tim Roberts (UK) on June 2nd, Jan- Rok Achard (Canada ) on June 9th and Gulko (France) on June 16th.

"Danselabb" i Oslo
9-12.juni på Dansens Hus

Les mer

Nye regler for gjestespillordningen i Norsk kulturråd

Kompanier med basisfinansiering har nå anledning til å søke gjestespillordningen. Det stilles heller ikke lenger krav til at forestillinger må ha hatt premiere.

Les mer

Ledige stillinger ved Kulturskolen i Ås

Kulturskolelærere - Teaterverkstedet

Les mer

Flaatenbjørk kompani søker en mannlig skuespiller/danser

Audition finner sted torsdag 18. juni kl 12.00 på Sjokoladefabrikken på Grunerløkka.

Les mer

Ledig stilling som prosjektleder til RadArt

Treårig prosjekt for styrking av fri scenekunst i Tromsøregionen - 50 % stilling.

Les mer

Workshop med danser, koreograf og pedagog Øyvind Jørgensen

Helgekurs 19. - 21. juni 2009, Esviken i Asker.

Les mer

NO BORDERS! i Helsinki 20-23.august
internasjonal samling for det frie scenekunstfeltet

Les mer

Kedja i Oslo 10-12.okt

Dans og nye medier er tema for ke∂ja-møtet i Oslo som arrangeres av Danseinformasjonen.

Les mer

Kunstens betydning: How do arts sustain local communities?

I anledning statsbesøk fra Canada inviteres det til forum på Litteraturhuset ons. 29.april kl.15.00.

Les mer

Carte Blanche holder audition 9. mai

Carte Blanche, Norges nasjonale kompani for samtidsdans, søker én kvinnelig og én mannlig danser på fulltidskontrakt. Kontraktene løper fra 1. august 2009.

Les mer

Nytt nordisk sirkusnettverk

På siden www.nordic-circus.org kan man nå finne informasjon om nysirkus i Skandinavia.

Les mer

Invitasjon til konferansen Scenekunst Exit Norge i Bergen mandag 25. mai 2009

Konferansen skal belyse dagens situasjon for internasjonal promotering av norsk scenekunst og hvordan dette arbeidet kan styrkes. Det understrekes at fokus skal være på alle deler av scenekunstfeltet - både det frie feltet og institusjoner, og dekke alle genrer innen feltet.

Les mer

Manuskonkurranse for ny barne- og ungdomsdramatikk

Østfold Teater har igangsatt et treårig Dramatikkprosjekt for å fremme ny dramatikk for barn og unge. Visjonen er å høyne sjangerens status og utvikle god, nyskrevet barne- og ungdomsdramatikk.

Les mer

Teatret Vårt søker dukkespiller

til forestillingen "Taremareby"

Les mer

Kulturforum i Oslo Arbeiderparti inviterer til kulturpolitisk debatt

Det blir arrangert debattmøte tirsdag 12. mai kl 17:00 i Litteraturhuset, med hoveddebattanter Trond Giske og Ulf Erik Knudsen. De diskutterer spørsmålet: Skal markedet styre kulturen?

Les mer

'Unge Kunstneres Samfund' søker ny daglig leder

UKS er en interesseorganisasjon for unge kunstnere og et galleri som presenterer ung norsk og internasjonal samtidskunst.

Les mer

Invitasjon til koreografer - Edinburgh Fringe Festival

Present your work at the Edinburgh International Festival Fringe 2009

Les mer

Mens vi venter på Dramatikkens Hus. Tekstutvikling til hva og for hvem?

Generator inviterer til arbeidsdemonstrasjon og samtaler, Det Åpne Teater førstkommende lørdag 21.02.2009

Les mer

Stort dokumentasjonsprosjekt

Danse- og teatersentrum startet i 2008 arbeidet med å dokumentere historien til det frie scenekunstfeltet i Norge. I løpet av våren lanseres sceneweb.no

Les mer

Oppdatert informasjon om Danse- og teatersentrum

På sidene våre under knappen "Om DTS" ligger det nå oppdatert informasjon om stiftelsen Danse- og teatersentrum.

Les mer

herStay søker produsent

herStay ved Monica Emilie Herstad søker produsent for scenekunstprosjekt i perioden 2009 til 2012

Les mer

CIRKA TEATER - audition i Trondheim

søker kvinnelig skuespiller/danser, 20 - 30 år

Les mer

Invitasjon til allmøte for Scenekunstprodusenter 9. februar 2009

I høst har et arbeidsutvalg arbeidet med å få på plass en forening for scenekunstprodusenter i Norge. Foreningen skal være et nasjonalt møtepunkt for produsenter i hele senekunstfeltet.

Les mer

Program for våren 2009 fra Norsk skuespillersenter
-søknadsskriving, produsentseminar, små barn og scenekunst mm

Les mer

18,6 millioner kroner til scenekunst og dans
Norsk Kulturråd hadde tildelingsmøte i desember.

Les mer

STATSBUDSJETTET 2009

Budsjette ble fremlagt i dag, og det er gode nyheter innen visse områder.

Les mer

Prosjekt SmartCity
-søknadsfrist 30.okt

Les mer

Nordisk videoteque under Oktoberdanso8
-mulighet for å presentere din produksjon

Les mer

MultiKids festival i Wien 16-21.juni
-invitasjon til å delta med din barneforestilling

Les mer

KUNSTNERSEMINAR FOR ALLE KUNSTGRUPPER
finner sted i Oslo lørdag 20.sept fra kl.10-17.

Les mer

BARNEDRAMATIKK
- kr. 150 000,- til det beste teaterkonseptet for barn -

Les mer

Den første internasjonale Ibsen-prisen på 2, 5 mill tildeles teater- og film mannen Peter Brook!

Vinnerforedraget ble holdt i Skien under Ibsenkonferansen den 1. september. I tillegg til hovedprisen ble det delt ut fire stipend.

Les mer

Kunstløftet og søknadsskrivning

Norsk Skuespillersenter inviterer til seminar tors.11.sep

Les mer

Løkenutvalgets rapport "Forenklet, samordnet og uavhengig" har nå kommet.

Høringsfristen er satt til 1.sep, så vi oppfordrer våre medlemmer til å komme med innspill til vår høringsuttalelse innen 6.aug.

Les mer

Workshop, kurs og konferanse

-Butho i Spania og "Performing Arts Training Today" i Slovenia mm.

Les mer

Hva med et sommerkurs i Latvia eller Danmark?

Les mer om "Performer Village 08" og "International Performance Summer School".

Les mer

Stort dokumentasjonsprosjekt
DTS starter en omfattende dokumentasjon av det frie sceniske feltet

Les mer

Workshop med Eugenia Estévez 16-20.juni
kurset vil inneholder både teknikk og improvisasjon

Les mer

Ny scenekunstkonsulent i Norsk Kulturråd

Elisabeth Egseth Hansen tiltrer stillingen i august.

Les mer

Workshops for skuespillere i juni

PIT inviterer til 2 workshops for skuespillere under årets festival.

Les mer

Hans-Thies Lehmann i Oslo
Mannen bak begrepet postdramatisk teater kommer til Norge

Les mer

Kurs på Norsk Skuespillersenter
Informasjon om aktivitet frem mot sommeren

Les mer

Festival i Sveits 2009
World Dance Festival 2-8 August

Les mer

Kulturutvekslingsfondet
-muligheter for polsk samarbeid

Les mer

Stort dokumentasjonsprosjekt
DTS starter en omfattende dokumentasjon av det frie sceniske feltet

Les mer

Stemmekurs-fortsatt ledige plasser!
Teatercentrum inviterer til stemmekurs i Umeå

Les mer

Kunstløftet
Norsk kulturråd har satt i gang Kunstløftet

Les mer

Rapport om produsentrollen innen fri scenekunst

Living Arts har utredet behovet for profesjonelle produsenter i den frie scenekunsten

Les mer

UD Reisestøtte 5. tildelingsrunde 2007

UDs fagutvalg for scenekunst har gjennomført 5. og siste tildelingsmøte i 2007. Neste søknadsfrist er 01. februar 2008.

Les mer

Stasbudsjettet 2008
Prosentuell økning til fri scenekunst.

Les mer

Showbox 2007
Programmet er klart

Les mer

UD Reisestøtte 4. tildelingsrunde 2007

UDs fagutvalg for scenekunst har gjennomført 4. tildelingsmøte i 2007. 10 søkere mottok en samlet tildelingssum på NOK 137 078,-

Les mer

Utlysing av prosjektmidler fra Norsk kulturråd
Kulturelle endringsprosesser og samtidskunsten

Les mer

BARCELONA DANCE AWARD & DANCE GRAND PRIX ITALY 2008
the Ultimate International Dance Competition for Dance Schools/Groups

Les mer

Ledige stillinger ved Henie Onstad kunstsenter

Henie Onstad kunstsenter er en ledende arena for nasjonal og internasjonal samtidskunst med et aktivt utstillingsprogram, en sentral kunstsamling, samt aktiviteter innen musikk, performance m.m. For å kunne opprettholde et aktivt utstillingsnivå og gjennomføre ambisjonen om å reetablere senteret som tverrkunstnerisk arena med internasjonal orientering, ønsker kunstsenteret å styrke den faglige staben med en kurator og en musikk-og arrangementskoordinator.

Les mer

Ut på tur - dialogseminar, påmeldingsfrist 11. september
Et seminar om veien fra idé til turné.

I samarbeid med Norsk skuespillersenter, skal Norsk scenekunstbruk/Danse- og teatersentrum arrangere seminar tirsdag 18. september fra 10:00-15:00 på Skuespillersenteret.

Les mer

3 Tildeling 2007 - UD Reisestøtte

UDs fagutvalg for scenekunst har gjennomført 3. tildelingsmøte i 2007. 13 søkere mottok en samlet tildelingssum på NOK 293 200,-

Les mer

Oslo teatersenter søker nye instruktører til Oslo teaterskole.

Oslo teaterskole har opptak hver høst, og tar inn mellom 50-100 elever i aldersgruppen 6 -18 år. Teaterskolen starter opp i september og avsluttes i april/mai.

Les mer

Samovarteateret AS har ledig stilling som administrativ leder

Samovarteateret AS er en profesjonell friscenisk gruppe med tilholdssted i Kirkenes. Teateret har vært i kontinuerlig drift i 17 år. Teateret produserer i snitt to helaftens forestillinger i året. Disse turneres i Barentsregionen.

Les mer

Deltakelse på internasjonal festival for eksperimentelt teater i Egypt

Det egyptiske kulturministerium inviterer en norsk teatergruppe på opptil 15 personer til en internasjonal festival for eksperimentelt teater i Kairo i dagene 1.-11. september 2007.

Les mer

Ny søknadsfrist for skolesekken
Fristen for å søke tilskudd til scenekunstproduksjoner er 1. juli!

Les mer

Thespis internasjonale monodramafestival i Schleswig-Holstein 2008

Norske skuespillere må gjerne søke om å få delta i Thespis international Monodramafestival, i Kiel.

Les mer

Norske instruktører ønskes til DirectorsLabChigaco

DirectorsLabChicago finner i år sted i Chicago mellom 13. og 19. august. Temaet i år er "Re-Envisioning the Classics". Søknadsfristen (som er utløpt) gjelder ikke for deltagere fra andre land.

Les mer

PRØVEDANS TIRSDAG 22. MAI

Ø.J.Prod og koreograf Øyvind Jørgensen søker 1- 2 kvinnelige dansere

Les mer

Seminar om scenekunstutvikling

Norsk kulturråd inviterer til seminar om scenekunstutvikling i samarbeid med Det Åpne Teater 10. - 11. mai.

Les mer

Fri Figur Festivalen 9. - 13. mai

Fri Figur Festivalen er en nasjonal figurteater festival, som arrangeres hvert annet år av UNIMA Norge, i samarbeid med Oslo Nye Teater og Sagene bydel.

Les mer

2. Tildeling 2007 - UD Reisestøtte

UDs fagutvalg for scenekunst har gjennomført 2. tildelingsmøte i 2007. 16 søkere mottok en samlet tildelingssum på NOK 262 000,-

Les mer

Kurs i Max/MSP-programmering for teater/performance i april

Kurset "Max/MSP-programmering for teater/performance og installasjon" er praktisk rettet mot å programmere et system for lydavvikling, interaksjon, distribusjon og spatialisering i en prøve-og performance-situasjon. Det vil bli lagt vekt på at programmeringen blir gjort så effektiv og modulær som mulig, slik at systemet lett kan modifiseres og utbygges etter den enkeltes behov.

Les mer

CIRQUE DU SOLEIL avholder audition i Oslo

Cirque du Soleil is seeking new talent for its thirteen current productions and upcoming creations. In 2007, Cirque du Soleil will be holding artistic auditions for singers, musicians, dancers and physical actors all around the world.

Les mer

Figurteateret i Nordland søker nye samprodusenter

Har du en idé til en figurteaterforestiling? Planlegger du en produksjon og mangler en samarbeidspartner? Søk Figurteateret i Nordland (FiN) om samproduksjon!

Les mer

Dramatikerens plass i den frie scenekunsten

Det Åpne Teater skal 12. mai (kl. 12.00 -14.30) ha et seminar hvor samarbeidsforholdene mellom dramatikere og det frie scenekunstfeltet skal belyses.

Les mer

1. tildeling 2007 - UD Reisestøtte

UDs fagutvalg for scenekunst har gjennomført 1. tildelingsmøte i 2007. 15 søkere mottok en samlet tildelingssum på NOK 541 000,-

Les mer

Aktuelle Arrangementer

PODIUM - Prøvescene for livekunst / Forum: Film & Koreografi

Les mer

Produsent søkes

Klangfuglprosjektet "Inni min klode" søker produsent som kan koordinere og tilrettelegge for spilleoppdrag.

Les mer

AUDITION

D-MOOR Company søker mannlige skuespillere i alderen 22-45 til en teaterproduksjon. Engasjementet er fulltid og løper fra Mai til Oktober 2007.

Les mer

Stemmeworkshop i tre deler med Jean-René Toussaint, Stemwerk

Lørdag 28. april- søndag 6. mai blir det arrangert 3 workshops,( primært for folk som jobber i scenekunstfeltet), med Jean-René Toussaint, Stemwerk.

Les mer

"The 4th Shanghai International Ballet Competition China"

Konkurransen som organiseres av Shanghai By-kommune, har påmeldingsfrist 1. mars 2007

Les mer

KHiO+

KHiO+ er Kunsthøgskolen i Oslos tilbud innen etter- og videreutdanning til kunstnere og designere.

Les mer

BARCELONA DANCE AWARDS 2007 & DANCE GRAND PRIX ITALIA 2007!

Påmelding til Barcelona Dance awards 2007 og Dance Grand Prix Italia 2007 er i gang. Se hele artikkelen for mer informasjon.

Les mer

Arbeidet med UD sin reisestøtteordning videreføres

DTS fortsetter sitt arbeid som forvalter av UD sin Reisestøtteordning for profesjonelle scenekunstnere. Dette gjelder både 02- og 03-områdene.

Les mer

Ny ordning for faste scenekunstgrupper

Det er fra 2007 opprettet en ny ordning for basisfinansiering av etablerte scenekunstgrupper/aktører. Målet å styrke den kunstneriske virksomheten for etablerte scenekunstgrupper. Det er for neste år avsatt 6 millioner kroner til ordningen.

Les mer

FFUK - GLADMELDING TIL UTØVERE I NORGE

Fond for utøvende kunstneres inntektsgrunnlag har fra 1. januar 2007 økt betraktelig, da de også får inntekter fra andre enn kringkastere.

Les mer

on-the-move.org

www.on-the-move.org is a website dedicated to information about professional mobility in the areas of theatre, dance, music and other performing arts disciplines.

Les mer

DTS gratulerer Turnekompaniet!

Turnekompaniet vant i helgen Dafne-prisen 2006 med forestillingen "Så øra flagrer"

Les mer

Vel gjennomførte "Samtaler på tvers"

Arrangementet "Samtaler på tvers" ble vel gjennomført for andre gang tirsdag 17. oktober. Nærmere 40 engasjerte var samlet til diskusjon i NTO/DTS sine lokaler.

Les mer

Lysutstyr til leie

Thomas Storm og Henning Farner leier ut profesjonelt lysutstyr i god stand, både korttids- og langtidsleie.

Les mer

 

     

Scenekunst.no SceneWeb Black Box Theater Scenekunstbruket